Profile Tyrecenter Utrecht

Dennis Hensen, de eigenaar van Profile Tyrecenter Utrecht, ken ik door een project met De VIPbus waarbij ik hem gefilmd heb. Volgens hem is het kinderlijk eenvoudig hoe goed bandenonderhoud bij vrachtwagens kan leiden tot enorme kostenbesparingen. En dat wil hij graag met vertellen met korte video’s.

Hiermee had hij al gelijk een hele duidelijke insteek van deze opdracht gegeven. Want als het kinderlijk eenvoudig is, dan moet een kind het uit kunnen leggen! Daarom hebben we zijn eigen dochter, Kris, de hoofdrol in deze video gegeven. Je ziet haar handen, je hoort haar stem en ja, zij zwaait ook op het einde naar de camera. En de heren op de achtergrond? Dat zijn een paar trotse medewerkers van Profile Tyrencenter Utrecht.

De tekeningen zijn van Carin Reilman. Rene Kok heeft haar tekeningen in After Effects tot leven gebracht. Samen vormen zij ForestPoker, een creatief mediabedrijf gespecialiseerd in motion graphics. Projectmanagement, script, filmen, audio opnames en sound design waren mijn taken in dit project. Dat klinkt als veel taken, maar de meeste eer bij dit project gaat toch echt naar Carin en Rene!

Studio voor de opnames
De studio bij Clemens Communicatie hebben we kunnen gebruiken voor de opnames van Kris’ haar handen. Voor deze opnames zijn de handelingen die Kris moest doen met blauwe inkt op blauw papier geprint. Door het blauw weg te “keyen” konden de tekeningen onder haar handen geplaatst worden.

Leave a Reply