Nationaal Archief

Beschikbaarheid van informatie is iets waar ik me graag voor inzet, dat geldt ook voor beeldmateriaal. Toen het Nationaal Archief en Spaarnestad Photo ruim 1000 foto’s aan Wikipedia beschikbaar gingen stellen wilde ik daar ook mijn eigen steentje aan bijdragen. Bij het evenement waren namelijk enkele (oud) politici aanwezig waar nog geen foto onder een Creative Commons licentie beschikbaar was. Zo was de cirkel rond: tijdens het evenement waar 1000 foto’s toegankelijk werden gemaakt zijn gelijk nieuwe foto’s van de betrokkenen gemaakt die ook meteen beschikbaar werden gesteld.

Het Nationaal Archief was enthousiast over deze foto’s en werkwijze, dit leidde ertoe dat ik gevraagd werd de Ketelaarlezing te verslaan.

Foto’s Nationaal Archief en Spaarnestad Photo join Wikipedia

Flickr is currently unavailable.

Foto’s Ketelaarlezing 2010

Flickr is currently unavailable.

Leave a Reply